Brut, Dromen Onder Grote Druk is een docuserie te zien op RTL 4. In deze serie volgen we chef-kok
Hans van Wolde. Hans probeert zijn allergrootste droom te verwezenlijken. Hij wil het beste, mooiste, uniekste én meest bijzondere restaurant van Nederland beginnen. Het restaurant moet gerealiseerd worden in het kleine Limburgse dorpje Reijmerstok. Hans heeft een vervallen boerderij op de kop getikt. Hier wil hij zijn nieuwe restaurant Brut172 vestigen. Het moet een etablissement worden waar de beleving van de klant centraal staat. Als eerste stap neemt de chef-kok afscheid van zijn succesvolle zaak Beluga, bekroond met twee Michelinsterren. Hans waagt de sprong in het diepe en wil zijn droom waarmaken. Maar in Limburg doemen er al snel allerlei problemen op in de vorm van vergunningen en rechtszaken. Ook het vertrek naar Maastricht gaat niet zonder slag of stoot. Als hij alles achter de rug denkt te hebben gaat het hele land in maart 2020, vijf dagen na de opening van Brut172, in lockdown.