Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre...
Bekijk uitzending
Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het...
Bekijk uitzending
We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo s vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets...
Bekijk uitzending
Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte baat het niet dan schaadt het niet ? We checken de zin en onzin rondom...
Bekijk uitzending
Het is hip en populair. De Detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet het doel is hetzelfde. Het is hip en populair. De Detox. En of je...
Bekijk uitzending
Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van: vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die...
Bekijk uitzending
Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we...
Bekijk uitzending
Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. We zoeken antwoord op de vraag of chocola nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is. De presentatie was in handen van Ersin...
Bekijk uitzending
Een duik in de wondere wereld van de E-nummers. Zijn ze nu slecht voor je of niet? De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op...
Bekijk uitzending
Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse...
Bekijk uitzending
Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond? Ruim drie miljoen Nederlanders geloven van wel, want zij drinken elke dag één of meer glazen wijn. In wijn zitten heel veel goede stoffen die zorgen voor blinkende aderen en...
Bekijk uitzending
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken of je nu beter roomboter op je brood kunt smeren of margarine? Marlijn - die denkt dat margarine gezonder is- en Ersin -die in de veronderstelling verkeert dat boter toch...
Bekijk uitzending
Is koffie slecht voor je hart? Koffie is hot, in alle betekenissen van het woord! Koffiezaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond en thuisbarista s experimenteren er lustig op los met opschuimmachines en...
Bekijk uitzending
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de...
Bekijk uitzending
Deze uitzending van het programma Broodje Gezond werd uitgezonden op dinsdag 24 mei door de KRO.
Bekijk uitzending
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken de stelling: krijg je van vlees eten kanker? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling Van vlees eten krijg je kanker . Marlijn,...
Bekijk uitzending