De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet? De presentatie was in handen van...
Bekijk uitzending
Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan we op zoek naar het antwoord op de...
Bekijk uitzending
Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond? Ruim drie miljoen Nederlanders geloven van wel, want zij drinken elke dag één of meer glazen wijn. In wijn zitten heel veel goede stoffen, die zorgen voor blinkende aderen en...
Bekijk uitzending
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken of je nu beter roomboter op je brood kunt smeren of margarine? Marlijn - die denkt dat margarine gezonder is- en Ersin -die in de veronderstelling verkeert dat boter toch...
Bekijk uitzending
Is koffie slecht voor je hart? Koffie is hot, in alle betekenissen van het woord. Koffiezaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond en thuisbarista s experimenteren er lustig op los met opschuimmachines en...
Bekijk uitzending
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten ? Biologische groenten worden steeds populairder, maar in de wetenschap is...
Bekijk uitzending
Is sap net zo slecht voor je als cola? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van dit bericht dat vorig jaar tot veel opschudding leidde. Sapkuurders waren in vertwijfeling, ouders schrapten...
Bekijk uitzending
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling Van vlees eten krijg je kanker . Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en Ersin, die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen,...
Bekijk uitzending
Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte baat het niet dan schaadt het niet? Marlijn en Ersin checken de zin...
Bekijk uitzending
Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag...
Bekijk uitzending
We moeten er twee ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn...
Bekijk uitzending
Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar een keer? En hoe zit het precies met alle negatieve...
Bekijk uitzending
In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke...
Bekijk uitzending
We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt...
Bekijk uitzending
Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstander van soja buitelen al jaren over elkaar heen. Het is goed voor je, want het is plantaardig. Het is superslecht, je kan er zelfs kanker van...
Bekijk uitzending
Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe...
Bekijk uitzending
De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet? De presentatie was in handen van...
Bekijk uitzending
Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan op zoek naar het antwoord op de...
Bekijk uitzending
Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het...
Bekijk uitzending
Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? Broodje Gezond gaat op de zoete toer en onderzoekt wat er klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt...
Bekijk uitzending
Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel, ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre...
Bekijk uitzending
We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo s vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets...
Bekijk uitzending
Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte: baat het niet dan schaadt het niet? Marlijn en Ersin checken de zin...
Bekijk uitzending
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten? Biologische groenten worden steeds populairder maar in de wetenschap is...
Bekijk uitzending
Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? Broodje Gezond gaat op de zoete toer en onderzoekt wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van...
Bekijk uitzending