Chef-kok Ramon kiest voor een carpaccio van ossenhaas bij een fusilli-pasta met een geweldige ratatouille. In die ratatouille gaat onder meer courgette, aubergine, rode paprika en tomaat.
Chef-kok Leon Mazairac is in Zeeland waar tweesterrenchef-kok Edwin Vinke hem wat bijzondere Zeeuwse producten laat proeven. Edwin schuwt het experiment niet en houdt biologisch en duurzaam hoog in het vaandel. Niet alles wat hij Leon voorschotelt is wat het lijkt.
Vogelaar en bioloog Camilla Dreef gaat erop uit in haar eigen buurt in Amsterdam. In Park Frankendael weet zij precies welke vogel waar zit. Tussen alle fietsers, wandelaars en spelende kinderen kan de ooievaar, ijsvogel of zelfs de lepelaar zitten. En als die exoten er niet zijn, heb je altijd nog de fuut, aalscholver, nijlgans en de halsbandparkiet.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zaterdag 14 april door de KRO.