In Utrecht woont Marianne Nobels in een uniek pand. Ze leert in het kraakhuis waar ze als student woont om veel dingen zelf te maken. Die kennis neemt ze mee als ze een groot huis koopt, dat helemaal opgeknapt moet worden. Zo heeft ze zelf de keuken gebouwd en is er bijna niks dat niet door haar creatieve handen aangeraakt is. Want wie heeft er nu een 'bewegende' muur of zelf een mozaïek van een slang in de keukenvloer gelegd?
Chef-kok
Ramon Brugman maakt een Bretonse vissoep. De vissoep is rijk gevuld met onder andere verse mosselen en visfilet. Zelfs de bouillon wordt eigenhandig gemaakt.
De heide is beroemd om de paarse bloei aan het einde van de zomer - we kennen de beelden allemaal. Op haar hoogtepunt hangt het paars als een intense gloed over de heidevelden. Helaas is de intense paarse kleur steeds korter te zien door de klimaatveranderingen met steeds meer extreem droge periodes en korte, hevige regenval. Maar boswachter
Marieke Schatteleijn laat zien wat er allemaal wordt gedaan om de prachtige heide te behouden.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger,
Marieke Schatteleijn en
Nadia Zerouali. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op maandag 22 juni door KRO-NCRV.