In Alkmaar, aan de rand van het centrum, wonen Nienke en Jeroen met hun dochters in een statig herenhuis. Jeroen en Nienke zijn creatief en samen met hun handige vaders zijn er heel wat verbouwingen en ideetjes in het huis uitgevoerd. Hoogtepunt is de multifunctionele speelkamer, annex werkkamer, annex trainingsruimte, waar ze alle vier plezier van hebben.
Culinair expert
Alain Caron is in het landelijke Veenhuizen. Daar ontmoet hij gepassioneerd kaasmaker Martin Schyns, die een unieke kaas maakt: natuurkaas met een appelstroopkorst. De meeste Nederlandse kaas heeft een zogenaamde kaascoating als korst, maar als het aan Martin ligt stappen we over op de natuurkorstkaas. 'Kaascoating is een chemisch goedje, hetzelfde als houtlijm. Je kunt het niet eten, maar ook niet aan de hond geven. Dat is zonde. Natuurkorstkaas rijpt veel complexer en mag schimmelen. De schimmel stuurt enzymen naar binnen en dat zorgt voor een andere smaak: zachtromig, iets zoet. Het kan naar blauwschimmel neigen.' Martin laat zijn natuurkaas rijpen op unieke wijze: in een vochtige turfschuur, een walhalla voor Fransman én kaaskop
Alain Caron.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger,
Marieke Schatteleijn en
Nadia Zerouali. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op vrijdag 26 juni door KRO-NCRV.