Uitzending
AVRO's Kunstuur - 12-6-2010

12-6-2010

AVRO's Kunstuur

1077 x bekeken | 0 reacties
6
Prix de Rome: slot. Prix de Rome.Nl 2010. De Nederlandse Staatsprijs voor kunstenaars en architecten tot 35 jaar is ruim 200 jaar oud. In 2009 heeft een internationale jury van architecten onder voorzitterschap van Aaron Betsky de inzendingen van ruim 100 deelnemers kritisch bekeken. Hun opdracht was het August Allebé-Plein in Amsterdam te veranderen dan wel te verbeteren. De jury bestaat uit gerenommeerde architecten. Deze week: de prijsuitreiking!

Art 2 See. Vijfde editie Internationaal festival films over de kunsten in Amsterdam van 9 tot en met 13 juni.

De Kluis. Alles of niets

Robert van 't Hoff, architect van een nieuwe samenleving (2 april

29 augustus 2010 in het Kröller- Müller Museum). De Nederlandse avant-garde architect Robert van 't Hoff (1887-1979) realiseert een klein en eigenzinnig oeuvre. Als lid van De Stijl strijdt hij met andere kunstenaars voor een nieuwe leefomgeving. Zijn werk wordt gekenmerkt door een sterke sociaal-maatschappelijke betrokkenheid.

Art XS. Lot bezoekt het Singermuseum in Laren en ziet daar in de tuin een bramenboot. Met Hans den Hartog Jager.

De Hedy d'Ancona-prijs 2010. In het programma is gekeken naar vorm en vooral functie van architectuur en kunst van en in zorginstellingen en de rol die architectuur en kunst binnen de zorg speelt. De Hedy d'Ancona prijs richt zich specifiek op gebouwen in de zorgsector waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, architectuur en/of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen. Hedy d'Ancona over de zes genomineerden architectuurprojecten en de winnaar van de Hedy d'Ancona prijs voor excellente zorgarchitectuur is bekend!

4 Art. In één van de meest conceptuele en gewaagde galeries van Amsterdam, Ellen de Bruijne Projects, wordt er een bijzondere installatie van de Finse kunstenaar Erkka Nissinen getoond. Het is een installatie die bestaat uit schilderijen, een geluidstrack, videomateriaal en lichteffecten. Al deze elementen maken een 20 minuten durende show. De toeschouwer huivert en lacht. Met Bart Rutten (conservator Stedelijk Museum).

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 12 juni door de AVRO. De presentatie was in handen van Hans den Hartog Jager.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie