Uitzending
AVRO's Kunstuur - 18-9-2010

18-9-2010

AVRO's Kunstuur

1410 x bekeken | 0 reacties
7
Artists In Residence. In binnen- en buitenland worden vier kunstenaars gevolgd die in een museale omgeving kunst proberen te maken. Waar lopen zij tegen aan? Waar krijgen zij inspiratie van?

Abstract USA 1958-1968/ Frank Stella. Het Rijkmuseum Twenthe toont tot 20 februari 2011 abstracte schilderkunst uit de Vereinigde Staten: Abstract USA '58 tot '68. De werken van onder meer Frank Stella, Sam Francis en Kenneth Noland komen uit een grote particuliere verzameling die het museum in 2009 in bruikleen kreeg. De tentoonstelling geeft een beeld van het Amerikaanse abstracte expressionisme en van de rol die deze stroming in de Nederlandse naoorlogse kunst heeft gespeeld.

Art 2 See
Breda Photo. Van 16 september tot 24 oktober staat Breda in het teken van fotografie. Onder het thema TILT tonen meer dan 50 fotografen hun visie op de wereld.

Arts 2 See
Prix de Rome 2011. Op 21 september aanstaande begint de aanmelding voor de wedstrijd Prix de Rome 2011 Beeldende kunst.

Museumgasten. Actrice Henriette Tol en glaskunstenaar Menno Jonker bezoeken het vernieuwde Glasmuseum in Leerdam en blazen zelf ook een glas. Het museum bestaat nu uit twee enorme villa's aan het water in Leerdam, met elkaar verbonden door moderne loopbruggen. In die loopbruggen is het volledige depot te zien van het museum.

Zomaar Kunst. 'Pieds aux plafond'. Als er bezoek bij Katja van de Klashorst komt, wordt altijd gewaarschuwd: pas op voor de stilettohakken. Die hangen namelijk aan voeten en dus aan benen aan haar plafond. Van kunstenaar Tinus D. Hij heeft drie paar benen voor haar ontworpen. Heel spannend. Met netkousen. Argeloze passanten zien het rare tafereel door de ramen en kijken verwonderd.

4 Art
Gert Jan Kocken. In zijn werk zet Gert Jan Kocken (1971, Ravenstein) geschiedenis en geheugen in relatie tot het beeld. In 1999 begon hij zijn serie 'rampplekken': verschillende locaties waar zich ooit een grote ramp had voorgedaan werden door hem monumentaal en gedetailleerd gefotografeerd met de technische camera en op groot formaat afgedrukt. Valentijn Bijvanck (directeur Nationaal Historisch Museum) presenteert.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 18 september door de AVRO. Te gast waren Henriėtte Tol en Menno Jonker.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie