Uitzending
Andere Tijden - Het Turks/Armeense conflict - Volkerenmoord of propaganda?

Het Turks/Armeense conflict - Volkerenmoord of propaganda?

Andere Tijden

26-10-2006

| 1074 x bekeken | 0 reacties
6
Nu het proces tegen de Turkse schrijver Orhan Pamuk is afgeblazen, kijken we naar de reden van alle ophef: de schokkende gebeurtenissen van ruim 90 jaar geleden. Wat gebeurde daar in Turkije in 1915? Was er sprake van volkerenmoord, zoals de Armeniërs zeggen, of was het alleen maar een conflict tussen twee bevolkingsgroepen, zoals de Turken beweren? Andere tijden doet een poging de gebeurtenissen van destijds te reconstrueren. De Turkse ambassadeur in Nederland geeft zijn visie, evenals de voorzitter van de organisatie Milli Görüs. Voorts zijn niet eerder vertoonde verhalen van inmiddels overleden Armeense ooggetuigen te zien en komen hun kinderen en kleinkinderen aan het woord. Ook vermelden we opmerkelijke telegrammen die de Duitse diplomaten in het gebied destijds naar Berlijn stuurden over wat zij voor hun ogen zagen gebeuren. De gebeurtenissen van 1915, de vandaag nog altijd merkbare gevolgen en het belang van geschiedenis voor een volk - dat zijn de ingrediënten van deze aflevering.

Presentatie: Hans Goedkoop.

Deze uitzending van het programma Andere Tijden met de titel Het Turks/Armeense conflict - Volkerenmoord of propaganda? is uitgezonden op donderdag 26 oktober door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Goedkoop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee