Uitzending
Andere Tijden - Geld in overvloed

Geld in overvloed

Andere Tijden

17-9-2009

| 1174 x bekeken | 0 reacties
9
'Een unieke stap', noemt minister Wouter Bos de gedragscode van de banken waarmee ze hun eigen beloningscultuur willen beteugelen. Maar hoe kon het dat de banken de wereld in een crisis hebben gestort? Andere Tijden gaat terug naar het moment dat die regels werden losgelaten: de Big Bang. Met oud-minister van Financien Onno Ruding, en oud-bankiers Jan Kalff, Tom de Swaan en Dolf van den Brink.

Hoe bankiers hun hand overspeelden. In de jaren tachtig klotste het geld tegen de plinten en besloot de overheid - in het kader van deregulering en liberalisering - de regels voor banken te verminderen. Een gouden tijd. Maar uiteindelijk werd het de basis voor de huidige financiŽle crisis. Als voorproefje op het Parlementaire Onderzoek spreken bankiers en oud-minister Ruding over bonussen en schaamte.

Presentatie: Hans Goedkoop.

Deze uitzending van het programma Andere Tijden met de titel Geld in overvloed is uitgezonden op donderdag 17 september door de VPRO. Te gast was Onno Ruding. De presentatie was in handen van Hans Goedkoop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie