Uitzending
Andere Tijden - Uit de hemel, in de oorlog

Uit de hemel, in de oorlog

Andere Tijden

5-5-2009

| 1342 x bekeken | 0 reacties
9
Geschenk uit de hemel: de mythe van het Zweeds wittebrood. Het is een van de grote verhalen van de Tweede Wereldoorlog. Hoe de geallieerden voor de bevrijding wittebrood uit Zweden boven onze steden dropten. Maar is het wel waar? Gerezen brood, was daar plaats voor in die vliegtuigen? Werkelijkheid en mythe in onze herinnering.

Duitse soldaten filmen Nederland. Stampende laarzen, bruut geweld, razzia's en deportaties, dat zijn de standaardbeelden die we al zestig jaar hebben van de 50.000 Duitse soldaten die Nederland bezet hielden. Maar welk beeld hadden die soldaten eigenlijk van ons? En, hoe brachten ze hun tijd hier door? Amateurfilmmateriaal en getuigenissen van Duitse oud-soldaten laten zien hoe leeg onze beelden zijn: De Duitse soldaat voelde zich geen bezetter. Hij waande zich in een soort Luilekkerland.

Presentatie: Hans Goedkoop

Deze uitzending van het programma Andere Tijden met de titel Uit de hemel, in de oorlog is uitgezonden op dinsdag 5 mei door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Goedkoop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!