Uitzending
Andere Tijden - Wie bouwt? Wibaut!

Wie bouwt? Wibaut!

Andere Tijden

24-9-2009

| 1717 x bekeken | 0 reacties
8
Hij gold als de onderkoning van Amsterdam: Floor Wibaut, de Machtige. Als eerste socialistische wethouder in de hoofdstad liet hij krotten en kelderwoningen opruimen. Hij bouwde er nette én mooie arbeiderswoningen voor in de plaats.
Amsterdam werd het mekka van de volkshuisvesting en sommige oud-bewoners van de Jordaan zijn Wibaut er nog steeds dankbaar voor. Andere Tijden over een idealist en een doordouwer.

Uitzending n.a.v. 150 jaar Wibaut en Eeuw van de Stad van de VPRO. Hij was de onderkoning van Amsterdam: Floor Wibaut, de machtige. De eerste socialistische wethouder van Amsterdam liet krotten en kelderwoningen opruimen en toen Nederlandse banken hem niet wilden steunen, haalde hij het geld op bij bankiers in Londen. Wibaut maakte Amsterdam tot het Mekka van de volkshuisvesting. De verkiezingsleus: Wie bouwt? Wibaut! werd legendarisch.

Presentatie: Hans Goedkoop.

Deze uitzending van het programma Andere Tijden met de titel Wie bouwt? Wibaut! is uitgezonden op donderdag 24 september door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Goedkoop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie