Uitzending
Altijd Wat - Ad Koppejan en de vader van Dirk Post

Ad Koppejan en de vader van Dirk Post

Altijd Wat

1-10-2010

| 1319 x bekeken | 0 reacties
6
Opiniemaker Herman Vuijsje (socioloog en schrijver) schuift aan bij Ghislaine Plag. Hij geeft zijn visie op de volgende reportages en onderwerpen:

Volgende week start de rechtszaak tegen de drie minderjarige verdachten van de moord op de veertienjarige Dirk Post uit Urk, bijna een jaar geleden. Een exclusief gesprek met André Post, de vader van Dirk. Hij is tenor en zingt op Dirks sterfdag ter nagedachtenis de opera 'Ça Ira, There is Hope' van Roger Waters. Hoe kan iemand die kapot is van verdriet gewoon blijven zingen?

Aan de vooravond van het CDA-partijcongres een persoonlijk gesprek met 'dissident' Ad Koppejan. Op het strand van Zoutelande vertelt hij over Zeeuwse eigenzinnigheid, geloof en zijn worsteling met een coalitie met Geert Wilders. 'Ik ben een onafhankelijke volksvertegenwoordiger, gewoon zoals het hoort'.

Feit of Fictie: is alcohol nou wel of niet slecht voor de gezondheid? Onderzoekers komen met tegenstrijdige resultaten. Altijd Wat zoekt het uit.

Nederland verhardt, vindt Mark Smit. Geïnspireerd door de Amerikaanse 'NOH8'-campagne start hij het Nederlandse equivalent 'Geen Haat'. Drie deelnemers vertellen waarom ze meedoen. Onder hen Liesbeth ?im?ek: zij woonde drie jaar in Turkije. Bij haar terugkeer naar Nederland schrok ze van de veranderingen hier.

De Altijd Wat Wijzer geeft deze keer inzicht in de privacy van Nederlanders. Onze telefoongesprekken, reizen door het land en zelfs waar en wanneer we over straat lopen: alles is te traceren. Ook wanneer we het niet doorhebben, ligt de overheid op de loer.

In de rubriek 'Zing, Vecht, Huil' een persoonlijk portret van Anne Mreijen, hoofdredacteur van het blad 'Unlimited'.

Presentatie: Ghislaine Plag.

In deze uitzending van Altijd Wat waren Herman Vuijsje en Ad Koppejan te gast. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag. Deze uitzending van het programma Altijd Wat met de titel Ad Koppejan en de vader van Dirk Post werd uitgezonden op vrijdag 1 oktober door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie