Uitzending
Altijd Wat - 25-2-2011

25-2-2011

Altijd Wat

1503 x bekeken | 0 reacties
6
Vallen zwakbegaafden straks buiten de boot? Je krijgt jarenlang hulp omdat je lichtverstandelijk gehandicapt bent en met een pennestreek wordt je die hulp ontzegd. Dat overkomt binnenkort duizenden mensen als het aan het kabinet ligt. Dat wil 250 miljoen euro besparen door zwakbegaafden de nu nog automatische steun en het recht op bijvoorbeeld begeleid wonen te ontzeggen. Een kennismaking met mensen die wat gaan merken van de voorgestelde bezuinigingen: Kim en Ravellinho en hun begeleiders.

Het Gesprek: Elco Brinkman. Elco Brinkman is de lijsttrekker voor het CDA in de Eerste Kamer. Verslaggever Wilfred Scholten sprak met hem over o.a. het leiderschap binnen de partij. Wie is staat er nu eigenlijk aan het roer?

Bewonder Anneke van der Plaats. Anneke van der Plaats vond een manier om het leven van dementerende mensen en hun verzorgers beter te maken. Als sociaal-geriater heeft ze veel ervaring met dementie. Ze richtte 'loopcircuits' in waar de ouderen tijdens een wandeling voor hen interessante dingen tegenkomen. Zo is er voor vrouwen een moederhoek ingericht met poppen en kinderkleertjes.

Aan tafel: Stine Jensen. Zij is één van onze opiniemakers. Ze is filosoof en schrijfster en schuift aan bij Ghislaine Plag. Jensen geeft haar mening over de onderwerpen die aan bod komen.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op vrijdag 25 februari door de NCRV. Te gast waren Elco Brinkman en Stine Jensen. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Wilfred Scholten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie