Uitzending
Afslag UMC Utrecht - Aflevering 3

Aflevering 3

Afslag UMC Utrecht

22-9-2009

| 1285 x bekeken | 0 reacties
6
In Afslag UMC Utrecht doet presentator Manuel Venderbos verslag vanuit één van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.
De 45-jarige Paul de Haan kreeg een half jaar geleden een herseninfarct. Oorzaak was een sterk verwijde slagader in zijn hoofd. Omdat dit zogeheten aneurysma kan gaan knappen moet Paul geopereerd worden.Via een zeer geavanceerde techniek proberen de chirurgen een levensreddende bypass in Pauls hoofd aan te leggen.
Manuel loopt een dagje mee met Dieneke de Jonge. Zij volgt een opleiding tot gespecialiseerd kinderverpleegkundige en laat Manuel kennis maken met haar werk en haar patiëntjes.
En Toyah van 15 komt naar de orthopediepoli. Ze heeft scoliose, haar wervelkolom groeit krom. Vandaag worden er nieuwe röntgenfoto's van Toyah's rug gemaakt en zal duidelijk worden of ze wel of niet geopereerd moet worden aan haar wervelkolom.

Deze uitzending van het programma Afslag UMC Utrecht met de titel Aflevering 3 is uitgezonden op dinsdag 22 september door de EO. De presentatie was in handen van Manuel Venderbos.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie