Uitzending
Adieu God - Jack Spijkerman

Jack Spijkerman

Adieu God

28-4-2013

| 2096 x bekeken | 2 reacties
5
Jack Spijkerman groeide op in de gereformeerde kerk van IJmuiden. Jack deelde als kritische puber na de dienst stencils uit met alle veranderingen die hij wilde doorvoeren.

Hij breekt definitief met de kerk als hij na drie maanden huwelijk van zijn vrouw scheidt. De kerk laat Jack weten dat hij beter kan verhuizen, want hij geeft tenslotte les op de plaatselijke basisschool en is als gescheiden man een slecht voorbeeld voor de kinderen. Vanaf dat moment wilde Jack niets meer met zijn kerk te maken hebben.

Na een korte betrokkenheid bij de Kritische Gemeente in IJmuiden, een activistisch en feministisch kerkgenootschap, nam Jack definitief afstand van de kerk. Hij noemt zichzelf nu atheďst.

Toch is hij nooit helemaal losgekomen van zijn gereformeerde achtergrond. ‘Toen mijn zieke oma vroeg of ik met haar wilde bidden, heb ik dat gedaan.’ Jack is ervan overtuigd dat – mocht de hemel bestaan – hij wordt toegelaten. Tijs van den Brink is benieuwd waarom hij daar zo zeker van is.

Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Jack Spijkerman is uitgezonden op zondag 28 april door de EO. Te gast was Jack Spijkerman. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie