Uitzending
Zomergasten - Andrea Maier

Andrea Maier

Zomergasten

28-8-2016

| 7224 x bekeken | 0 reacties
6
Andrea Maier (Aurich, Duitsland, 1978) is de jongste hoogleraar interne geneeskunde van Nederland. Haar ouders begonnen, na een uiteindelijk geslaagde vluchtpoging van haar vader uit de voormalige DDR, een huisartsenpraktijk in West-Duitsland.

Na haar studie en een summa cum laude promotie in de geneeskunde in Lübeck kwam Maier in 2003 naar Nederland. Daar zette ze haar razendsnelle opmars in de wetenschap voort. Aan het Leids Universitair Medisch Centrum specialiseert ze zich in de interne geneeskunde en ouderengeneeskunde en doet ze een tweede promotieonderzoek naar celveroudering. In 2012 werd Maier hoofd van de sectie ouderengeneeskunde en gerontologie en hoogleraar aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Sinds het begin van 2016 verdeelt Andrea Maier haar tijd tussen Nederland, waar ze werkt aan de Vrije Universiteit, en Australië, de Universiteit van Melbourne en het Royal Melbourne Hospital. Ze vliegt de wereld over om te spreken over haar vakgebied.

De presentatie was in handen van Thomas Erdbrink. Deze uitzending van het programma Zomergasten met de titel Andrea Maier werd uitgezonden op zondag 28 augustus door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie