Uitzending
Zembla - Borsten voor je verjaardag

Borsten voor je verjaardag

Zembla

17-6-2007

| 2071 x bekeken | 0 reacties
6
Twee maanden geleden overleed een 21-jarig meisje kort na een liposuctieoperatie. Het OM doet nog steeds onderzoek naar de fatale afloop van de ingreep. Het meisje was niet alleen superslank maar ook beeldschoon. Waarom was ze dan toch ontevreden met haar uiterlijk? Een gesprek met haar moeder. Waar komt het verlangen naar schoonheid en perfectie vandaan? Jonge meisjes die hun borsten laten vergroten, vet laten wegzuigen of hun schaamlippen laten corrigeren zijn in Nederland niet meer uitzonderlijk. Waarom betalen ouders die ingrepen en waarom werken chirurgen mee aan operaties die medisch gezien niet noodzakelijk zijn? Cosmetische chirurgen vertellen dat ze wekelijks meisjes tussen de 16 en de 21 jaar opereren. Samenstelling en regie: Manon Blaas.

Deze uitzending van het programma Zembla met de titel Borsten voor je verjaardag is uitgezonden op zondag 17 juni door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Terug op NPO 2 op nieuwe uitzendavond

  Terug op NPO 2 op nieuwe uitzendavond

  13-2-2019

  Twee maanden geleden overleed een 21-jarig meisje kort na een liposuctieoperatie. Het OM doet nog steeds onderzoek naar de fatale afloop van de ingreep. Het meisje was niet alleen superslank maar ook beeldschoon. Waarom…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten