Uitzending
Z.O.Z. - 9-10-2010

9-10-2010

Z.O.Z.

726 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe het CDA reageert en de lijnen uitzet bij het opkomend rechts populisme, wordt in deze aflevering van Z.O.Z besproken met studiogasten die ook aangeven hoe andere Europese christelijke partijen hiermee omgaan.

‘Regeren is alleen mogelijk met de genade van Geert’, zegt historicus Pieter Gerrit Kroeger, lid van de commissie die het dramatische zetelverlies van het CDA bij de afgelopen verkiezingen moet onderzoeken. Het CDA pretendeert nog steeds een grote volkspartij te zijn, maar die tijd is definitief voorbij. Maar of het CDA inderdaad tegenwicht kan bieden aan de anti-Islam retoriek van de PVV wil hij betwijfelen: ‘Het beste bewijs werd geleverd toen Geert Wilders in Berlijn Angela Merkel vergeleek met de wegbereider van de Nazi’s. Het CDA heeft daar niet eens op gereageerd.’

Verder in deze aflevering van ZOZ: dominee Otto Ruff, oprichter van het platform voor migrantenkerken en CDA-raadslid Mitra Rambaran van Den Haag. Otto Ruff vindt dat de samenwerking met de PVV in strijd is met de evangelische bron van het CDA, terwijl Mitra Rambaran op het CDA-congres vóór stemde: ‘Omdat ik vertrouwen heb in onze leiders’.

Presentatie: Anil Ramdas.

Deze uitzending van het programma Z.O.Z. is uitgezonden op zaterdag 9 oktober door de VPRO. De presentatie was in handen van Anil Ramdas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie