Uitzending
Yacht Vision - Sloten - Echtenerbrug

Sloten - Echtenerbrug

Yacht Vision

14-2-2009

| 1123 x bekeken | 0 reacties
6
Vivianne maakt in de Maril 730 een tocht naar het skūtsjesilen dat wordt gehouden op het Tjeukermeer. De vaarroute start in Sloten. Via het Brande Meer, de Grote Bekken en de Follega Sloot bereikt Vivianne het Tjeukemeer waar ze eindigt in Echtenerbrug.

Skūtsjes
Skūtsjes zijn oude houten vrachtschepen die lang en ondiep werden gemaakt zodat ze goed in de vaarten konden varen. De schipper en zijn gezin woonden aan boord van het skūtsje.

Met wedstrijden konden de schippers een paar centen extra verdienen. Om het schip sneller te laten varen zetten ze voor de wedstrijd hun hele huisraad op de wal. Tegenwoordig worden de skūtsjes alleen maar ingezet voor de pleziervaart en natuurlijk tijdens de wedstrijden.

Eindpunt: Echtenerbrug
Ten zuidoosten van het Tjeukemeer ligt Echtenerbrug. De Pier Christiaansloot loopt door de kern van dit dorp (c.a. 1100 inwoners) en is belangrijk vaarwater. Deze vormt namelijk de verbinding tussen de Kop van Overijssel met onder andere de Weerribben en de toegang tot de Friese meren. In Echtenerbrug vind je meerdere jachthavens.

Elk jaar vinden tijdens de zomermaanden de Dolle Donderdagen plaats. Op de donderdagavonden worden er dan activiteiten rond het water georganiseerd, zoals zakslaan, spijkerbroekhangen, kanoracen, live muziek en veel meer. Ook is er elk jaar het IFKS skūtsjesilen, met in het dorp onder andere een braderie, muziek op het water en muziek in de feesthal. De feestweek in Echtenerbrug (in de tweede week van september) is een jaarlijks terugkerend iets.

Deze uitzending van het programma Yacht Vision met de titel Sloten - Echtenerbrug is uitgezonden op zaterdag 14 februari door RTL4. De presentatie was in handen van Marilou le Grand en Epco Ongering.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee