Uitzending
Yacht Vision - Voorjaar 2009 aflevering 5

Voorjaar 2009 aflevering 5

Yacht Vision

31-1-2009

| 1126 x bekeken | 0 reacties
7
Samen met chefkok Robert Kranenborg maakt Vivian een tocht met de Maril 675. Deze soep is het nieuwste model van de werf.

Robert Kranenborg woont al jaren in Almere. Deze jonge stad is omringd door water en ideaal om een tocht door te maken. De vaarroute start in Almere haven en gaat via de stad naar de Noorderplassen.

Almere Haven
In 1976 hebben in dit stadsdeel de eerste pioniers zich gevestigd. Almere Haven staat bekend om haar verschillende restaurants: van de pannenkoekenboot tot Japanse sushi of zakenrestaurant. En stuk voor stuk gelegen aan het water.

De haven ligt aan het Gooimeer en aan de andere kant op het 'oude' land ligt het Gooi. Het waterniveau van het Gooimeer verschilt nogal met de rest van Almere. Als je Almere in vaart moet je eerst door een sluis. In deze sluis zal je maarliefst 5 m 20 zakken. Niet verwonderlijk dus dat hier speciaal toeristen op af komen om dit niveauverschil met eigen ogen te zien. Let wel op: buiten de zomermaanden is er niet altijd bediening aanwezig maar gaat de sluis open op verzoek.

Almere centrum
Almere groeit ieder jaar, dus verandert ook per jaar. Het stadshart is enorm uitgebreid en vol met bijzondere architectuur. Vanaf het water heb je mooi zicht op de skyline van Almere en terwijl je door de stad vaart kom je door de verschillende wijken (met elk een ander thema).

Aapjes kijken
Op het stadslandgoed De Kemphaan is Stichting Aap gevestigd. Dit is een opvangcentrum voor uitheemse dieren. Ze vangen dieren op uit illegale handel, het circus of proefdieren. Verder worden er op het landgoed vaak activiteiten georganiseerd. Ieder weekend is hier een biologische markt en in de zomer worden er in de openlucht toneelvoorstellingen gehouden.

Deze uitzending van het programma Yacht Vision met de titel Voorjaar 2009 aflevering 5 is uitgezonden op zaterdag 31 januari door RTL4. Te gast was Robert Kranenborg. De presentatie was in handen van Marilou le Grand en Epco Ongering.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee