Uitzending
Wintergasten - Jeffrey Sachs

Jeffrey Sachs

Wintergasten

29-12-2008

| 1898 x bekeken | 4 reacties
7
De Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs (1954, Detroit) is directeur van het Earth Institute op de Columbia Universiteit. Daarnaast is hij speciaal adviseur voor de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon en de auteur van vele boeken, waaronder Het einde van armoede en het recente Welvaart voor de wereld, economie voor een overbevolkte planeet. Het blad Time Magazine schaarde Sachs meermaals onder de honderd meest invloedrijke personen ter wereld. Hij was een van de jongste professoren economie op Harvard en werd vermaard vanwege zijn werk op het gebied van economische ontwikkelingen, het tegengaan van armoede, het kwijtschelden van schulden aan Derde Wereldlanden en globalisering. Sachs werkt samen met beroemdheden als Angelina Jolie, Bono van U2 en John Legend, die zich allen inzetten om de armoede in Afrika tegen te gaan. Van 2002 tot 2006 was Sachs directeur van de ontwikkeling van de Millennium doelstellingen die voor ogen hadden het beŽindigen van de armoede, honger en ziektes in de wereld rond 2015. De passie van Sachs voor Afrika komt aan de orde en zijn toewijding het continent te helpen, maar vanzelfsprekend ook de huidige kredietcrisis die de financiŽle wereld zo in haar greep houdt.

Presentatie: Joris Luyendijk.

Deze uitzending van het programma Wintergasten met de titel Jeffrey Sachs is uitgezonden op maandag 29 december. De presentatie was in handen van Joris Luyendijk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee