Programma
Wie kent Nederland?

Wie kent Nederland?

6
Wendy van Dijk test kennis van BN’ers over Nederland in de SBS6 quiz Wie kent Nederland? Wendy van Dijk test elke week de kennis over Nederland van twee teams. Deze twee teams bestaan uit bekende Nederlanders. Zij nemen het elke week opnieuw tegen elkaar op. Zij krijgen van Wendy allerlei vragen voorgeschoteld over Nederlandse gewoontes en gedragingen. De twee vaste teams starten aan het begin van elke uitzending met drie leden. De teams kunnen er elke week een vierde teamlid bij verdienen. Daarvoor moeten zij als eerste team raden wie de mystery guest is. Met het team van 3 of 4 leden worden er vier verschillende rondes gespeeld. Welk team kent Nederland het beste? Wie weet er alles van ons mooie landje. En Wie gaat er met de eer vandoor? Je ziet het in de SBS6 quiz Wie Kent Nederland.
De eerste uitzending van Wie kent Nederland? is nog niet online beschikbaar. Zet een wekker op Wie kent Nederland?

(En je ontvangt een mail zodra er een uitzending van Wie kent Nederland? online beschikbaar komt)
Nieuws over Wie kent Nederland?
 • Wie kent Nederland? - Wendy van Dijk test kennis van BN’ers over Nederland

  Wendy van Dijk test kennis van BN’ers over Nederland

  26-8-2021

  Wendy van Dijk gaat in het nieuwe SBS6-programma Wie kent Nederland? de kennis van twee teams over Nederland testen. Elke week nemen twee vaste teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar op. Zij krijgen vragen voorgeschoteld over Nederlandse gewoontes en gedragingen.

  De twee vaste teams, die later bekend worden gemaakt, bestaan beide aan het begin van iedere uitzending uit drie leden. De teams kunnen er elke week een vierde teamlid bijkrijgen, als zij als eerste team raden wie de mystery guest is. Daarna worden er vier verschillende rondes gespeeld.

  Wie kent Nederland?, dat vanaf 24 oktober te zien is, lijkt veel weg te hebben van Ik hou van Holland, dat in 2019 met presentatrice Linda de Mol mee verhuisde van RTL4 naar SBS6. Bij RTL4 was Ik hou van Holland toen al drie jaar niet te zien geweest, maar SBS6 blies de tv-show weer nieuw leven in.
  Lees verder
Wie kent Nederland? info
Over dit programma
 • Wendy van Dijk Wendy van Dijk is geboren op 22 januari 1971 te Weesp. Wendy van Dijk is een Nederlandse actrice en presentatrice. Wendy van Dijk presenteert nu Cupido Ofzo, Wie kent Nederland?, Wie van de Drie, The Voice of Holland, Wie Het Laatst Lacht... en … Bekijk volledig dossier