Uitzending
Wereldwijnen - Duitsland

Duitsland

Wereldwijnen

31-10-2010

| 1298 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week blijft Ramon dicht bij huis en gaat hij op bezoek in Duitsland.
Hij proeft 3 wijnen die typisch zijn voor ons buurland.

De Duitse wijnindustrie is al zo’n twintig jaar bezig met een revival. Ondanks dat de wijngaarden heel noordelijk liggen worden hier tegenwoordig enkele van de beste witte wijnen ter wereld gemaakt. Tegenwoordig ook steeds meer geholpen door het veranderende klimaat. Doordat het wat warmer wordt, worden de druiven tegenwoordig makkelijker volledig rijp.

Ramon bezoekt in Duitsland twee wijnstreken in het zuidwesten van het land: Baden en Pfalz. Baden is de meest zuidelijke wijnstreek van Duitsland en grenst aan zowel Frankrijk als Zwitserland en strekt zich van noord naar zuid uit over 500 kilometer langs de Rijn, waardoor er binnen het gebied grote verschillen zijn. Aan de andere kant van de Rijn ligt de Franse Elzas. Baden is het belangrijkste Duitse wijngebied voor Spätburgunder (Pinot Noir). De Pfalz is het warmste, meest zonnige en droogste wijngebied van Duitsland. Door het gunstige klimaat in de Pfalz, worden in dit gebied naast druiven onder andere ook vijgen, citroenen en kiwi’s verbouwd. De deelstaat Pfalz grenst in het zuiden aan Baden. Verder grenst de deelstaat aan Frankrijk, België en Luxemburg.

Ramon gaat op zoek naar typisch Duitse wijnen die hun reputatie van “te zoet” al lang ontstegen zijn. De drie wijnen die dit keer aan bod komen tijdens de wekelijkse proeverij, zijn:

Deze uitzending van het programma Wereldwijnen met de titel Duitsland is uitgezonden op zondag 31 oktober door RTL4. De presentatie was in handen van Ramon Beuk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie