Uitzending
Wereldwijnen - Australië

AustraliŽ

Wereldwijnen

7-11-2010

| 1191 x bekeken | 0 reacties
5
Deze week is Ramon in AustraliŽ om meer te weten te komen over de verschillende wijnen die hier gemaakt worden.
AustraliŽ is een groot land met veel wijngebieden. Ramon bezoekt verschillende wijngebieden in het zuiden van AustraliŽ: Adelaide, Barossa Valley en McLaren Vale.
Adelaide is de hoofdstad van Zuid-AustraliŽ. Rondom de hoofdstad liggen o.a. de wijnstreken Adelaide Hills, Barossa Valley en McLaren Vale. Adelaide Hills staat bekend haar koele klimaat en de chardonnay en pinot noir die hier veel verbouwd worden. Barossa Valley is ťťn van de bekendste wijnstreken van AustraliŽ. De wijnstreek staat bekend om de vele en bekende wijngaarden die zich daar bevinden. De shiraz-druif is de belangrijkste in deze streek en er bevinden zich hier enkele van de oudste shiraz-wijngaarden ter wereld. McLaren Vale ligt ten zuiden van Adelaide en behoort tot ťťn van de oudste wijnstreken van Zuid-AustraliŽ. De meeste wijngaarden in deze streek liggen maar enkele kilometers bij de kust vandaan.
Zoals elke week proeft Ramon aan het eind van de aflevering drie wijnen. Wil je samen met Ramon de wijnen beleven, ruiken en proeven? Ga dan naar een Lidl in de buurt en haal de wijnen voor zondag in huis. De wijnen die hij in AustraliŽ proeft, zijn:

Deze uitzending van het programma Wereldwijnen met de titel AustraliŽ is uitgezonden op zondag 7 november door RTL4. De presentatie was in handen van Ramon Beuk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie