Uitzending
Vroege vogels TV - 8-12-2007

8-12-2007

Vroege vogels TV

1169 x bekeken | 0 reacties
7
Klein elektronisch afval belandt nog te vaak tussen het gewone huisvuil. Om ook haardrogers, mp3-spelers en dergelijke in te zamelen, is de campagne Wecycle gestart. Vroege vogels volgt het lot van deze kruimeldief.

Niet alleen producten kunnen hergebruikt worden, ook bedrijfsruimtes zouden op die manier een beter lot beschoren kunnen zijn. In veel gemeenten verrijzen nieuwe bedrijventerreinen, terwijl er nog voldoende ruimte leegstaat. Vroege vogels gaat kijken in Olst-Wijhe.

Door de klimaatverandering dreigen diersoorten uit te sterven. De mammoet en de sabeltandtijger gingen de ijsbeer en de olifant al voor. Paleontoloog Dick Mol weet er alles van.

Vroeger vingen veel eendenkooikers wilde eenden voor consumptie. Tegenwoordig spelen ze een belangrijke rol in het onderzoek naar verspreiding van vogelgriep. Vroege vogels gaat mee op onderzoek.

Presentatie: Menno Bentveld en Andrea van Pol.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op zaterdag 8 december door de VARA. Te gast was Dick Mol. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie