Uitzending
Vroege vogels TV - 1-12-2007

1-12-2007

Vroege vogels TV

1386 x bekeken | 0 reacties
6
Het Teylers Museum in Haarlem toont het duurste vogelboek ter wereld: The birds of America, van de Amerikaanse tekenaar John James Audubon. We gaan samen met de oud-directeur van de Vogelbescherming en tekenaar Siegfried Woldhek een kijkje nemen.

Nederland geeft steeds vaker in cultuur gebrachte grond terug aan de natuur. Daar profiteert de natuur van. Maar niet iedereen is altijd blij met het verdwijnen van bepaalde delen cultuurlandschap. We gaan met Jaap Dirkmaat van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap naar de Reijerscamp op de Veluwe. Een discussie.

In 1988 werd de bever na een afwezigheid van 162 jaar weer uitgezet in de Biesbosch. De populatie is sindsdien sterk gegroeid. Bij het aanbreken van de winter zijn de burchten goed zichtbaar, en we gaan kijken.

In aansluiting op de Audubon-expositie in Teylers Museum toont de Vishal in Haarlem hoe vogels ook hedendaagse kunstenaars inspireren.

Presentatie: Menno Bentveld en Andrea van Pol.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op zaterdag 1 december door de VARA. Te gast was Jaap Dirkmaat. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie