Uitzending
VPRO Thema - Mannen volgens vrouwen

Mannen volgens vrouwen

VPRO Thema

28-8-2008

| 1526 x bekeken | 0 reacties
9
De ideale man van nu. Wie is hij? Wat doet hij? Hoe ziet hij eruit? Hoe gedraagt hij zich? VPRO Thema laat vrouwen de ideale man anno 2008 construeren. Een levendige, bijna letterlijke montage van het even zo vaak verfoeide als ook beminde verschijnsel man. Vrouwen weten immers precies hoe de ideale man eruit zou moeten zien: De sexy minnaar, de lieve vader, de vlijtige werknemer, de attente collega, de betrokken baas, de goede vriend. De lieve, stoere, attente, slimme, charmante, rijke, sportieve, vruchtbare, zachte, sterke, betrouwbare, woeste, empatische, romantische, gespierde man. De ideale man evolueert. Van een aapachtige holbewoner tot middeleeuwse ridder, dandy, man met zijscheiding op de grasmaaier, via onzekere navelstaarder die, gehuld in tuinbroek, aan het nieuwe niet-neuken deed, via metroman met geëpileerde wenkbrauwen, tot de recente berseksueel en de brulaap. De man in al zijn aspecten, aan de hand van de verhalen, ervaringen, analyses, irritaties en liefdesverklaringen van vrouwen en meisjes. Laveren tussen lusten en lasten. Met onder meer een gedramatiseerde column van schrijfster en filosofe Stine Jensen die meer onder de indruk is van een man die iets met zijn handen kan dan van een intellectuele man: 'Als hij een hamer kan vasthouden of kan autorijden, dan bewonder ik dat enorm.' Verder cabaretière en zangeres Mylou Frencken over haar ideale maar overleden man Bert Klunder: 'Ik vond het ergens ook heus wel een bevrijding dat ik nou ook eens iets met andere mannen kon. Ik ben toch weduwe, wie maakt mij wat.' Ook een intiem vakantiefilmpje van de verliefde documentairemaakster Marijn Frank over haar eerste vakantie met 'de man van haar leven'. Wetenschapsjournalist Mark Mieras, auteur van het boek Ben ik dat?, laat zich door de VPRO photoshoppen tot de ideale man. Meerdere generaties vrouwen over de man als geliefde, vader van hun kinderen, broer, vriend, collega, baas en lekker ding.

Deze uitzending van het programma VPRO Thema met de titel Mannen volgens vrouwen is uitgezonden op donderdag 28 augustus door de VPRO. Te gast waren Mylou Frencken, Stine Jensen, Mark Mieras en Marijn Frank.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee