Uitzending
Vinger aan de pols - Sander Simons

Sander Simons

Vinger aan de pols

5-8-2008

| 3449 x bekeken | 0 reacties
6
Sander Simons is een zeer eigenzinnige gast in Vinger aan de Pols. Dit voorjaar maakte hij via een persbericht bekend dat hij longkanker heeft.

"Het is een tumor zo groot als een golfbal." Hij liet niet na zijn dramatische conditie tot in de details te beschrijven, maar deed dat op een nuchtere toon, zonder poespas.
Simons werkte zeventien jaar voor de omroep, eerst als omroeper bij de KRO, later als verslaggever en nieuwslezer bij RTL 4. Hij viel niet op, las het nieuws op een afstandelijke manier, zonder fouten en zonder persoonlijk aandacht te trekken.
Tien jaar geleden vond hij het tijd om van baan te veranderen en vestigde hij zich in Amsterdam als communicatie en public relations adviseur.
Simons hangt het gedachtegoed van de Vrijmetselaars aan. Zijn levensmotto is geïnspireerd op een uitspraak van president Reagan: 'It can be done!'.
Hij past de technieken waarmee hij bedrijven door een crisis heeft geleid nu toe op zijn eigen tegenspoed en heeft alles over zijn ziekte inmiddels gerubriceerd in de map: Project Kanker 2008.

Sander blijkt een veerkrachtige éénling met een goed gevoel voor humor: "Ik accepteer voorlopig niet dat dit kreng mij dood gaat maken..."
Zeuren en klagen past niet in het concept van zijn omgang met de behandelingen in het VU medisch centrum, ondanks zijn grote angst voor de scan waar hij regelmatig in moet.

Samen met presentatrice Pia Dijkstra gaat hij naar begraafplaats Zorgvlied om alvast een rustig plekje uit te zoeken voor later." Ik wil rustig liggen tussen mensen die me aanspreken, niet tussen lawaaischoppers".
De 46-jarige vrijgezel dwingt bewondering af voor de discipline waarmee hij zichzelf actief en goedgehumeurd weet te houden. Er blijkt weer een beetje hoop te zijn en toekomstgevoel: Ik heb te horen gekregen dat er misschien nog wat meer tijd van leven voor me inzit dan ik in eerste instantie te horen kreeg. Ik heb weer allerlei plannen die ik ga uitwerken en implementeren."

Deze uitzending van het programma Vinger aan de pols met de titel Sander Simons is uitgezonden op dinsdag 5 augustus door de AVRO. Te gast was Sander Simons. De presentatie was in handen van Pia Dijkstra.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee