Uitzending
Van Weelden over Water - Maasvlakte 2

Maasvlakte 2

Van Weelden over Water

6-5-2010

| 1081 x bekeken | 0 reacties
6
Over een paar jaar zal de Rotterdamse Maasvlakte 20 vierkante kilometer groter zijn: de Maasvlakte 2 wordt nu opgespoten. Met 12 km nieuwe kust en ruimte voor 12 miljoen extra zeecontainers. Dit betekent veel voor de economie maar ook veel voor de natuur in het gebied. Maar het lijkt er op dat het milieuaspect deze keer goed is aangepakt: Milieudefensie heeft vorig jaar haar verzet gestaakt en werkt nu samen met het havenbedrijf voor een duurzame haven. Groen is in.

In Van Weelden over water kijken we naar het pragmatische poldermodel waar Nederland inmiddels om bekend staat. We maken tegenwoordig niet zomaar nieuw land, er komt meteen ook nieuwe natuur en recreatie bij.

Dit pragmatisme is ook terug te vinden in de manier waarop mensen nu al omgaan met de Maasvlakte 1: een kroketje op het strand eten onder de rook van de raffinaderijen? Geen probleem. Nederland is een ondernemend land, en Nederlanders tonen aan dat zij niet alleen kunnen wennen aan nieuwe situaties, maar dat ze er ook profijt van kunnen maken.

Dirk van Weelden gaat mee op een ‘sleephopperzuiger,’ een van de schepen die uiteindelijk 365 miljoen kubieke meter zand gaat opspuiten, gaat rondkijken op de vlakte met Milieudefensie en vaart mee met XXLArt, een groep schilders die de hele kust aan het schilderen is.

Deze uitzending van het programma Van Weelden over Water met de titel Maasvlakte 2 is uitgezonden op donderdag 6 mei door LLINK. De presentatie was in handen van Dirk van Weelden.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie