Uitzending
Van Onschatbare Waarde - Schilderij van Toon Hermans

Schilderij van Toon Hermans

Van Onschatbare Waarde

19-7-2023

| 2614 x bekeken | 0 reacties
6
Verkoper Luc komt langs in het huis van de experts. Onder zijn arm een schilderij van Toon Hermans. Hermans schonk het schilderij ooit aan zijn psycholoog als bedankje voor ondersteuning en zware tijden. Nu hangt het aan de muur van Luc, die van de opbrengst graag een nieuw werk wil kopen.

Ook Nienke klopt aan bij de experts van Van onschatbare waarde. Zij biedt een mensenschedel te koop aan. Het gaat om een schedel van de Asmat, een volk uit Papoea-Nieuw-Guinea. Naast het biologische, vindt zij ook de cultuur die eromheen hangt mooi. Het gegeven dat er in Nieuw-Guinea schedels worden opgegraven en worden versierd om te eren, spreekt haar aan.

Verder zien we verkoper Fernande met een set zilveren kandelaars uit eind 18e of begin 19e eeuw.

Ook probeert verkoper Guus zijn 18e-eeuwse Boeddha te verkopen. Omdat je een Boeddha volgens traditie eigenlijk niet mag doorgeven, wil Guus de mogelijke opbrengst aan een goed doel geven.

Dit is een herhaling van 10 april 2019.

De presentatie was in handen van Dionne Stax. Deze uitzending van het programma Van Onschatbare Waarde met de titel Schilderij van Toon Hermans werd uitgezonden op woensdag 7 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie