Uitzending
Vals Plat - Rokus Loopik en Atilla Aytekin

Rokus Loopik en Atilla Aytekin

Vals Plat

16-2-2013

| 1997 x bekeken | 0 reacties
7
Rokus Loopik heeft een heftige jeugd achter de rug. Als jongetje van 9 maakt hij van dichtbij mee dat zijn moeder probeert zelfmoord te plegen. Rokus gaat werken in de psychiatrie, een manier om te begrijpen wat er destijds aan de hand was én om anderen te helpen. Nu organiseert hij 'herstelreizen' naar New York voor mensen met een psychiatrische achtergrond en geeft de deelnemers een nieuwe en positieve kijk op zichzelf.

Atilla Aytekin is een 44-jarige Turks-Nederlandse ondernemer. Door de internetbubbel gaat zijn bedrijf ATRA in 2001 failliet. Het faillissement legt druk op het gezinsleven. Met zijn vrouw, Zehra Dogan, gaat hij door een moeilijke periode waarin zelfmoordgedachtes door zijn hoofd gaan. Een dieptepunt bereikt hij als hij niet eens meer in staat is om babyvoeding en luiers te kopen voor zijn pasgeboren baby. Toch gooit Atilla de handdoek niet in de ring en weet hij uit zijn eigen as te herrijzen door een nieuw bedrijf te starten. Op dit moment heeft zijn internationale softwarebedrijf Triodor meer dan 200 man in dienst en maakt miljoenen omzet. Atilla wil iets terugdoen voor de maatschappij. Samen met zijn vrouw richt hij in 2006 de Dutch Dream Foundation op om beginnende ondernemers te ondersteunen.

Deze uitzending van het programma Vals Plat met de titel Rokus Loopik en Atilla Aytekin is uitgezonden op zaterdag 16 februari door NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie