Uitzending
Vals Plat - 2-4-2006

2-4-2006

Vals Plat

854 x bekeken | 0 reacties
6
Een reportage over kwade Turkse taxichauffeurs in Rotterdam
Zij zien steeds meer klanten aan hun neus voorbijgaan, omdat ze op zoek zijn naar een Hollandse chauffeur. Volgens de Turkse chauffeurs gaat iedere etnische groep zich organiseren. Zo is er een Turkse, een Marokkaanse, een Pakistaanse en een Hollandse taxicentrale. De integratie op de taximarkt is compleet mislukt. Ondertussen lopen de klanten allemaal hard weg.

Ook weer een bijdrage van Hakim Tra´da
Als straatartiest probeert hij de vooroordelen van de voorbijgangers onder de loep te nemen.

Tenslotte een portret van de enige straatfotograaf van Amsterdam
Hij heeft zijn eigen methode ontwikkelt om foto's een nostalgische uitstraling te geven. Het grote drama in zijn leven is het wegslepen van zijn woonboot annex studio in de Nieuwmarktbuurt. De hele buurt genoot van zijn exorbitante boot. Maar een oude buurtbewoner ergerde zich eraan. Hij ging zich beroepen op de nieuwe regels waardoor slecht onderhouden woonboten weggesleept kunnen worden. De man won en de boot ligt nu te rotten aan de Amstel ergens buiten de stad. De fotograaf bleef in ontreddering achter.

Deze uitzending van het programma Vals Plat is uitgezonden op zondag 2 april door de NPS. De presentatie was in handen van Hakim Tra´dia.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie