Uitzending
Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland

27-5-2018

| 3574 x bekeken | 1 reacties
7
Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer wordt op zijn 14e gekidnapt door zijn ouders naar Holland, Michigan. Na het overlijden van zijn moeder vindt hij het dagboek van zijn moeder. Hier leest hij dat zijn ouders regelmatig ruzie hadden over de emigratieplannen.

Wim van Vreeswijck zit tijdens de oorlog in militaire dienst. Omdat hij bij de KNIL zit, worden hij en zijn vrouw na de oorlog gerepatrieerd naar Nederland. Wim vindt het maar niks in Nederland en besluit samen met zijn Indische vriendin te emigreren naar de Verenigde Staten.

Mariska Henneberque is, ondanks dat ze samen met haar ouders op 18 jarige leeftijd naar de Verenigde Staten is geëmigreerd, altijd betrokken gebleven bij Nederlandse verenigingen.

In deze uitzending van Vaarwel Nederland was Klaas de Boer te gast. Deze uitzending van het programma Vaarwel Nederland met de titel Verenigde Staten van Amerika werd uitgezonden op vrijdag 2 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!