Uitzending
Vaarwel Nederland - Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland

10-6-2018

| 1532 x bekeken | 0 reacties
8
Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ‘Bruidsvlucht’. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te bezoeken. Tijdens haar verblijf maakt ze foto’s van het dagelijks leven. Uiteindelijk trouwt ze daar met een Nederlandse man en krijgt twee kinderen. De oorlog heeft een diepe wond geslagen in het boerengezin uit Deurne, omdat een van de kinderen dodelijk getroffen werd door een granaat. Moeder wil weg uit het verwoeste Nederland, naar een plek waar nooit meer oorlog zou zijn.

De Rotterdamse Atie Elbers is verloofd met haar buurjongen en reist hem achterna naar Nieuw-Zeeland. Niet wetend wat haar te wachten staat. In de eerste periode heeft ze vreselijk heimwee. Wanneer haar man op jonge leeftijd komt te overlijden, overweegt ze om terug te gaan naar Nederland, maar voor haar kinderen blijft ze in Nieuw-Zeeland.

Deze uitzending van het programma Vaarwel Nederland met de titel Nieuw-Zeeland werd uitgezonden op vrijdag 23 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie