Uitzending
Urbi @ Orbi - Heilige tulp

Heilige tulp

Urbi @ Orbi

29-4-2009

| 1043 x bekeken | 0 reacties
6
Rosa van Lima
In de voorlopig laatste aflevering aandacht voor een bijzondere bloem, een heilige tulp. Het gaat om de Rosa van Lima tulp, genoemd naar de gelijknamige Peruviaanse heilige. In de Bollenstreek wordt de tulp nog maar op kleine schaal gekweekt, maar voor de rest is hij alleen rond Sittard te bewonderen. Daar wordt Rosa van Lima nog volop vereerd. Urbi@Orbi gaat met kweker Piet Diemeer - de man die de bloem ooit naar Limburg bracht - naar de parochietuin van pastoor Vernooij om te kijken of de Rosa van Lima tulpen de winter goed zijn doorgekomen.

Kerkbeveiliging
Verder aanacht voor een bijzonder project in datzelfde Sittard dat kerken beter moet beveiligen tegen diefstal en vernieuwing. Deken Wilbert van Rens van Sittard gaat vanaf volgende week de kerktelevisie gebruiken bij de 24-uursbeveiliging van kerken. Vrijwilligers uit de parochie houden via de open videoverbinding in de gaten wie de kerk inkomt, en slaan bij onraad alarm.

Deze uitzending van het programma Urbi @ Orbi met de titel Heilige tulp is uitgezonden op woensdag 29 april door de RKK.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!