Uitzending
Uitgesproken - 24-3-2011

24-3-2011

Uitgesproken

792 x bekeken | 0 reacties
6
Een rondgang door Uitgesproken WNL langs een flink aantal van de grootste zwembaden in Nederland heeft een ontluisterend beeld opgeleverd. Slechts een klein deel van de zwembaden vindt het noodzakelijk dat medewerkers een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) hebben.
Manager van het Marnixbad in Amsterdam, Aart-Jan van den Berg, reageert vanavond verontwaardigd en verzoekt samen met de gemeente spoedig te gaan werken aan een zwarte lijst. Ook eist hij een screeningsprotocol voor alle personen die in het bad met kinderen werken.

In de uitzending vanavond wordt verder aandacht geschonken aan de wijze waarop pedofielen internationaal gemakkelijk hun slag kunnen slaan. Dit naar aanleiding van de zaak rond Robert M. die wordt verdacht van grootschalig kindermisbruik in Nederland nadat hij reeds voor bezit van kinderporno was veroordeeld in Duitsland. Uitgesproken WNL sprak in Heidelberg met de Duitse politie en met de vroegere begeleider van Robert M. op de crŤche waar hij werkzaam was. Deze begeleider heeft de Duitse politie gewaarschuwd dat Robert M. plannen had om naar Amsterdam te gaan. De Duitse politie mocht vervolgens helemaal niets met die informatie doen.
Diezelfde Robert M. kreeg in Nederland vervolgens gewoon een VOG. Al jaren wordt gewerkt aan een Europese databank. Waarom is deze er nog steeds niet? In de studio reageert CDA-Kamerlid Coskun Coruz.

En vandaag is het dag zes van de Westerse luchtaanvallen op LibiŽ. Wat is de status nu? En stel dat Khadaffi LibiŽ verlaat: is er al een plan B? Bij ons in de studio is Midden-Oosten deskundige Ruud Hoff, verbonden aan het Clingendael Instituut.

Deze uitzending van het programma Uitgesproken is uitgezonden op donderdag 24 maart door de AVRO. Te gast waren Coskun «ŲrŁz en Ruud Hoff.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie