Uitzending
Tweede Kamer zonder God? - De winter

De winter

Tweede Kamer zonder God?

3-1-2013

| 1020 x bekeken | 0 reacties
4
12 September: een zwarte dag voor het CDA. Van een decennialang gekoesterde positie in het centrum van de bestuurlijke macht, werd het CDA met een schamele 13 zetels terugverwezen naar een plaats aan de zijlijn.

Was dit nu het resultaat van de secularisatie en ontzuiling van de Nederlandse samenleving? Was het een te groot geschreven 'C' of werd die 'c' juist te klein gespeld? Was het de samenwerking met de PVV? Of ontbrak simpelweg het grote verhaal?
Ondertussen bleef de SGP gewoon zichzelf. Even had fractieleider Van der Staaij mogen aanschuiven op de achterbank van Rutte, maar nu de gereformeerde steun niet meer nodig was, werd de partij weer genegeerd als tevoren.
En de ChristenUnie? Die likte nog de wonden van het deelnemen aan de harde werkelijkheid van meeregeren onder Balkenende IV... Maar wat had die macht eigenlijk gebracht?
Na de gloriedagen lijkt de winter ingetreden voor de christelijke politiek.

Deze uitzending van het programma Tweede Kamer zonder God? met de titel De winter is uitgezonden op donderdag 3 januari door de EO. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie