Uitzending
Tweede Kamer zonder God? - De toekomst

De toekomst

Tweede Kamer zonder God?

4-1-2013

| 1120 x bekeken | 0 reacties
4
Wat is christelijke politiek nog, nu de winter heerst? De velden liggen er verlaten en doods bij. In de schuren worden gereedschappen gescherpt voor een seizoen, dat misschien wel nooit meer aanbreekt...
Welk verhaal moet gezaaid worden door het CDA? Het fatsoen? De moraal? Het 'samen doen'? Al die gewassen worden al rijkelijk geteeld door andere partijen. En in de bankjes achteraan zitten de SGP en ChristenUnie. De eerste gewoon als altijd, want Gods tijd komt nog..., de laatste vol nieuw idealisme. Maar wie luistert? En wie heeft ze nodig?
Hoe het ook zij: het lot van Nederland ligt voor even niet meer in de handen van christelijke politici. De winter is een tijd voor bezinning en 'herbronning'. Er moet een nieuw verhaal geschreven worden, maar voorlopig wordt er nog naar het plot gezocht.
Een Tweede Kamer zonder God. Is dat erg? Of zien we uit naar nieuwe wegen?

Deze uitzending van het programma Tweede Kamer zonder God? met de titel De toekomst is uitgezonden op vrijdag 4 januari door de EO. Te gast was Arie Slob. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie