Programma
Tweede Hans

Tweede Hans

6
Tweede Hans is een dramaserie van Omroep MAX. De serie draait om de 64-jarige Hans. Hans is gelukkig getrouwd met Marleen. Als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Hans en Marleen hebben van de pensioenbonus een camper gekocht en willen daarmee lekker op pad gaan. Maar Hans gaat steeds meer nadenken over zichzelf en zijn leven. Wie is hij eigenlijk zonder zijn baan? Moet hij nu opeens gaan genieten? Maar waarvan dan? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt hierdoor flink onder druk te staan. Het reizen komt er nog even niet van nu Hans zijn draai probeert te vinden in deze nieuwe levensfase. Maar hij rent zichzelf compleet voorbij. De muziek van het shantykoor biedt hem gelukkig troost én humor.
In Tweede Hans zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Stefan de Walle, Jacqueline Blom, Angela Groothuizen, Martin van Waardenberg, Margot Rôs, Eric van Sauers, Jack Wouterse, Henk Poort, Ferdi Stofmeel en Anne-Marie Jung.
 • Tweede Hans

  736 x bekeken | 13-5-2022
  Tweede Hans - 13-5-2022
  5
  De muren komen op Hans af en hij mist z n werk in het tuincentrum. Hij krijgt hulp van een pensioencoach, maar of die nu echt begrijpt wat Hans doormaakt? Het optreden van Met Man en Muis was voor Hans een lichtpunt en… Bekijk uitzending
 • Tweede Hans

  1155 x bekeken | 6-5-2022
  Tweede Hans - 6-5-2022
  5
  Hans is gestopt met werken en zoekt naar nieuwe manieren om de dagen te vullen. Hij gaat fietsen met vriend Diederik en diens fietsclub, maar dat is niet echt een succes. Met de pensioenbonus kopen Marleen en Hans een… Bekijk uitzending
 • Tweede Hans

  2282 x bekeken | 29-4-2022
  Tweede Hans - 29-4-2022
  6
  Als het tuincentrum waar Hans al jarenlang werkt wordt overgenomen, krijgt hij een prachtig aanbod om vervroegd met pensioen te gaan. Iedereen - en zeker Marleen - vindt het een prachtige kans, maar Hans ziet met… Bekijk uitzending
Nieuws over Tweede Hans
 • Tweede Hans - Stefan de Walle gaat met pensioen in nieuwe MAX-serie

  Stefan de Walle gaat met pensioen in nieuwe MAX-serie

  28-4-2022

  Stefan de Walle speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie Tweede Hans van Omroep MAX over het leven van een pensionado. De 64-jarige Hans (Stefan de Walle) verliest een groot deel van zijn identiteit als hij met pensioen moet. Hij gaat druk op zoek naar een nieuwe invulling van zijn leven.

  Met zijn vrouw Marleen (Jacqueline Blom) koopt Hans van zijn pensioenbonus een camper om te gaan reizen, maar daar komt weinig van terecht. Dan besluit Hans zich aan te sluiten bij het shantykoor. Andere rollen zijn weggelegd voor Angela Groothuizen, Henk Poort en Anne-Marie Jung.

  Bij de serie, die vanaf 29 april om 21:30 uur te zien is op NPO 1, hoort ook een podcast. Jurgen van den Berg praat in de podcast met experts en ervaringsdeskundigen over het pensioen. In zes afleveringen wordt antwoord gegeven op diverse vragen over de tijd na ons werkzame leven.
  Lees verder