Uitzending
Tijd voor MAX - Pernille La Lau

Pernille La Lau

Tijd voor MAX

5-5-2010

| 1527 x bekeken | 0 reacties
5
Leven in vrijheid
Wereldwijd zijn er miljoenen mensen op de vlucht
Nederland leeft dit jaar 65 jaar in vrijheid. Na de Tweede Wereldoorlog namen we ons voor dat dit nooit meer mocht gebeuren. Helaas zijn over de hele wereld nog altijd miljoenen mensen op de vlucht voor honger, geweld en voor oorlog.

Verder:
Verzetskoerierster Hannie van Leeuwen
Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling vertelt over het werkt van de stichting

Te gast: Pernille La Lau.
Pernille La Lau wordt geboren op 18 september 1971 in Amsterdam. Al op twaalfjarige leeftijd heeft zij haar eerste radio interview voor AVRO’s Sportpanorama Junior. Op haar veertiende gaat ze aan de slag bij het jongeren programma Club Veronica. Pernille studeert Internationale Marketing Management aan de Hoge School.

Op eenentwintigjarige leeftijd krijgt zij nationale bekendheid als presentatrice van het showprogramma Postcode Bingo. In 1997 is zij het gezicht van het toenmalig SBS6 Nieuws en is Pernille regelmatig te zien in Hart van Nederland. Voor Net 5 presenteert zij in 2001 de kennisquiz Het Syndicaat. In 2005 is zij samen met Bas Westerweel te zien in het Teleac programma Bij ons Thuis en met Bart Peters presenteert zij De nationale inburgeringtest. In 2006 maakt zij de overstap naar de RTL 4 en presenteert Pernille 4 in het Land en Editie NL. Momenteel presenteert zij het Teleac programma Helder. Naast haar televisiecarrière, is Pernille life- en bedrijfscoach.

In Kenia, aan de grens met Somalië, is een vluchtelingenkamp waar ruim een kwart miljoen vluchtelingen verblijven. Hier verblijven mensen die zijn gevlucht voor de burgeroorlog in Somalië. De leefomstandigheden in dit overbevolkte kamp zijn verschrikkelijk. Mensen lijden er aan uitdroging, aan ondervoeding en ziekten. Pernille is voor Stichting Vluchteling in Dadaab geweest. Hierover praten wij met haar in Tijd voor MAX.

Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Pernille La Lau is uitgezonden op woensdag 5 mei door MAX en NET5. Te gast waren Pernille La Lau, Hannie van Leeuwen en Tineke Ceelen. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie