Uitzending
Tijd voor MAX - Jan Kruis

Jan Kruis

Tijd voor MAX

13-10-2010

| 1801 x bekeken | 1 reacties
7
Koken zonder pakjes en zakjes
Gezond, goedkoop en toch snel!
Karin is een begonnen als 'internetkok'. Haar doel: voor allerlei populaire kant- en klaarmaaltijden een gezond, goedkoop en snel alternatief bieden. Dat is gelukt. De recepten zijn te lezen in haar kookboek.

Te gast: Jan Kruis
De strip Jan, Jans en de kinderen bestaat in 2010, 40 jaar. In december 1970 verscheen de eerste strip in de Libelle. Hoewel Jan al enige jaren met pensioen is, blijft hij nog steeds de geestelijk vader van de strip. En we praten met hem over de Woutertje Pietserse van Multatuli. Jan Kruis heeft het verhaal opnieuw van illustraties voorzien.

Redding Chileense mijnwerkers
Vandaag, 13 oktober 2010, worden de Chileense mijnwerkers uit San Josť bevrijd uit de mijn waarin zij de afgelopen maanden vast hebben gezeten. Hoe is het om onder de grond te zitten?
Wij praten hierover met Frits Aelmans. Frits zat in de jaren '50 vast onder de grond. Hij zat zes uur lang vast in complete stilte voor hij gevonden werd. Via klopsignalen hoorde Frits dat zij hem op het spoor waren. Het heeft toen nog 18 uur geduurd voor hij naar buiten kon. Veel tijd om hier bij stil te staan was er niet. Frits moest de volgende dag gewoon aan het werk.

Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Jan Kruis is uitgezonden op woensdag 13 oktober door MAX. Te gast was Jan Kruis. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie