Uitzending
Tijd voor MAX - Is nepnieuws een groot probleem?

Is nepnieuws een groot probleem?

Tijd voor MAX

2-3-2018

| 540 x bekeken | 0 reacties
6
Nepnieuws, het is een veelgehoorde kreet, maar hoe groot is het probleem? En hoe kom je daar achter? Om meer duidelijkheid te krijgen over dit betrekkelijk nieuwe fenomeen zendt de NOS maandag 5 maart op NPO 2 rechtstreeks vanuit de School voor Journalistiek in Utrecht de grote nepnieuwsshow Nieuws of Nonsens uit waarin hoofdredacteuren van kranten en andere nieuwsmedia, politici, professionele factcheckers en de NOS-correspondenten in Moskou, Washington, Berlijn en Brussel aan het woord komen over dit onderwerp. NOS-journaallezeres Amber Brantsen presenteert het geheel samen met Rob Trip en zij is nu bij ons te gast om alvast een tipje van de sluier op te lichten.

Verder: we gaan nog even terug naar de Winterspelen, want er komt een Olympisch kampioen bij ons langs! Niemand minder dan Carlijn Achtereekte, die de eerste gouden medaille voor Nederland won in Zuid-Korea. Hoe kijkt ze terug op dit bijzondere moment?

En primatoloog Patrick van Veen zit ook bij ons aan tafel. Hij is net terug uit Tanzania waar hij onderzoek heeft gedaan aan de daar levende apensoorten. We zijn benieuwd welke nieuwe inzichten dat heeft opgeleverd.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren John Williams, Leoni Jansen en Rob Trip te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Is nepnieuws een groot probleem? werd uitgezonden op vrijdag 2 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie