Uitzending
Tijd voor MAX - Duitse wortels

Duitse wortels

Tijd voor MAX

13-3-2013

| 1184 x bekeken | 0 reacties
6
Met haar moeder, ooms en tantes kijkt journaliste Laura Starink in haar boek terug op hun oorlogsjeugd in SileziŽ. En te gast Elco Brinkman.

De moeder van journaliste Laura Starink is geboren in SileziŽ, een regio aan de grens met Polen. Wanneer Europa midden jaren 40 wordt bevrijd, begint voor de Duitsers de oorlog daar pas echt. Tijdens deze oorlog slaan miljoenen mensen op de vlucht. SileziŽ wordt uiteindelijk Pools en de resterende Duitsers worden gedeporteerd. Met haar moeder, ooms en tantes kijkt Laura in haar boek terug op hun oorlogsjeugd.

Koos Postema vertelt over de verbetering van de verkeersveiligheid in de jaren 60 door Veilig Verkeer Nederland en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen om langer thuis te kunnen wonen.

Te gast is Elco Brinkman. In februari werd Elco 65 jaar en in juni 2013 treedt hij terug als voorzitter van Bouwend Nederland. Gaat hij nu eindelijk genieten van een welverdiende 'oude dag'?

Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Duitse wortels is uitgezonden op woensdag 13 maart door MAX. Te gast waren Elco Brinkman, Laura Starink en Koos Postema. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie