Uitzending
Tijd voor MAX - De grondwet is jarig

De grondwet is jarig

Tijd voor MAX

27-3-2014

| 791 x bekeken | 0 reacties
4
Op 29 maart 2014 bestaat de Nederlandse grondwet 200 jaar. Reden voor feest! Maar hoe is de grondwet ooit tot stand gekomen? En Ank Bijleveld is te gast.

De Nederlandse grondwet bestaat op 29 maart 2014 precies 200 jaar. Om dit te vieren wordt in Den Haag het 'Grondwet Festival' gehouden. Een dag vol feest, demonstraties en speciale activiteiten die met onze grondwet te maken hebben. Zelfs de deuren van de Ridderzaal, Eerste en Tweede Kamer, het Kabinet van de Koning en het Vredespaleis worden voor publiek geopend. Maar hoe is de grondwet ooit tot stand gekomen?

Tijdens het festival wordt in de Koninklijke Schouwburg de kostuumvoorstelling 'Broers' opgevoerd. Bij ons geven zij alvast een voorproefje. En als speciale gasten schuiven Aletta Jacobs, Koning Willem I en Gijsbert Karel van Hogendorp bij ons aan!

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Ank Bijleveld en Aletta Jacobs te gast. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel De grondwet is jarig werd uitgezonden op donderdag 27 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie