Uitzending
Tijd voor MAX - Barbara de Loor

Barbara de Loor

Tijd voor MAX

5-5-2009

| 1480 x bekeken | 0 reacties
5
Vandaag in Tijd voor MAX: Bevrijding en Vrijheid Vanuit het verleden kijken we op deze dag terug naar de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en het leven na de bevrijding. Tegenwoordig staat 5 mei meer in het teken van vrijheid. Toch is leven in vrijheid met grondrechten en democratie niet voor iedereen weggelegd. Want wist u dat er wereldwijd 40 miljoen(!) vluchtelingen zijn? Al deze mensen zijn op de vlucht voor oorlog en onderdrukking. In Tijd voor MAX praten wie hier onder andere over met Stichting Vluchteling.

Verder in Tijd voor MAX:

- Hannie van Leeuwen, Job Cohen en Rabbijn Soetendorp vertellen over het belang van leven in vrijheid
- Ed van Thijn vertelt over zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog

Te gast is Barbara de Loor. In 2006 zet zij na dertien jaar een punt achter haar schaatscarrière. Vanaf dan zet zij zich in voor andere belangen. Voor het programma Alles is Kerst ging zij naar Kenia. Ze bezocht een vluchtelingenkamp in Dadaab aan de grens bij Somalie. Hier verblijven 235.000 vluchtelingen die de burgeroorlog in Somalie zijn ontvlucht. In Tijd voor MAX praten we met Barbara over haar ervaringen in het kamp.

Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Barbara de Loor is uitgezonden op dinsdag 5 mei door MAX. Te gast waren Ed van Thijn, Barbara de Loor, Job Cohen, Rabbijn Soetendorp en Hannie van Leeuwen. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie