Uitzending
Tijd voor MAX - 200 jaar koninkrijk

200 jaar koninkrijk

Tijd voor MAX

27-11-2013

| 828 x bekeken | 0 reacties
4
Het is feest, want ons koninkrijk bestaat 200 jaar! Albert Verlinde vertelt wat ons te wachten staat. Paul Rem over 'Drie Koningen van Oranje' en historisch koken en historische kleding.

Het Nederlands koninkrijk bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd. Vanaf zaterdag 30 november 2013 gaan de feestelijkheden van start. Deze uitzending staat in het teken van deze festiviteiten. Albert Verlinde, lid van het Nationaal Comité, vertelt wat ons allemaal te wachten staat.

Nederland kreeg in 1813 haar onafhankelijkheid terug wat de aanzet is geweest om koning Willem I twee jaar later als Koning in te huldigen. In het programma 'Drie Koningen van Oranje' vertelt Paul Rem alles over de drie voorgangers van koning Willem-Alexander.

Culinair historicus Lizet Kruyff laat zien wat bij koning Willem I op tafel stond en bereidt een 'oranje' soep. En welke kleding werd 200 jaar geleden gedragen? Daar praten we over met twee van de dames die mee werken aan het maken van de kostuums voor de nagespeelde landing op Scheveningen.

En Gouda's Harmonie De Pionier geeft bij ons alvast een voorproefje van het concert dat zij geven ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het koninkrijk.

De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel 200 jaar koninkrijk werd uitgezonden op woensdag 27 november door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie