De toekomst van ons voedsel
28-1-2008
| 1815 x bekeken | 2 reacties
De toekomst van ons voedsel, landbouw of laboratorium. Wat brengt de toekomst op ons bord? Wordt het voedsel ambachtelijk of industrieel vervaardigd? Wordt het fast of slow? 'Ik zou alleen maar eten wat je overgrootmoeder zou herkennen als eten', zegt de gezaghebbende Amerikaanse journalist prof. Michael Pollan, auteur van de bestseller The Omnivore's Dilemma. Als centrale spreker schetst hij de ontwikkeling van voedsel en voedselproductie in de Westerse wereld en laat zien waarom de VS hopelijk níet model staan voor de toekomstige voedselvoorziening in Europa. Gefascineerd door de vraag hoe we in de toekomst de groeiende wereldbevolking gaan voeden, gaat regisseur IJsbrand van Veelen op zoek naar de mensen die werken aan het voedsel van morgen. Ligt de oplossing in de traditie, zoals de SlowFood-beweging beweert? Of moeten we vertrouwen op de moderne laboratoria van de voedselindustrie? Een beeldverslag uit de werelden van de traditioneel gerookte prosciutto én de vleesvervangers, van Chianti Classico én de magere mayonaise die volvet smaakt. Samenstelling en regie: IJsbrand van Veelen.
Deze uitzending van het programma Tegenlicht met de titel De toekomst van ons voedsel is uitgezonden op maandag 28 januari door de VPRO.
Reacties op deze uitzending
-
Top! uitzending, voedsel wordt het thema van de komende jaren. Hiermee werpen zij weer een echt een tegenlicht op het consumenten- gedrag van de westerse wereld.
-
blikker14614
11-3-2011 07:08
Heel erg goed, een verademing. Hierom ben ik lid van de VPRO.