Uitzending
't Zal je maar gebeuren - Paradijs in de hel

Paradijs in de hel

't Zal je maar gebeuren

2-9-2008

| 737 x bekeken | 0 reacties
6
Bautzen was de hel op aarde. In dit stadje in de voormalige DDR, stond één van de ergste communistische strafgevangenissen. In Bautzen krepeerden eind jaren '40, begin jaren '50, honderden politieke gevangenen weg door ziekte, honger en terreur van de bewakers. Om het slechte imago te verbeteren, werd juist hier in 1950 een gevangenenkoor opgericht dat zondags in de gevangeniskerk optrad. Opgesloten in een speciale cel oefende dit koor dagelijks uren op geestelijke liederen, cantates en motetten. Tegen de verdrukking en de honger in. Het koor werd geliefd bij de gevangenen en gaf troost en verlichting. En het werd een vriendenkring voor het leven, tot vandaag toe. Een portret van een stukje paradijs in de hel. Herhaling van 5-2-2008.

Deze uitzending van het programma 't Zal je maar gebeuren met de titel Paradijs in de hel is uitgezonden op dinsdag 2 september door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee