Uitzending
't Zal je maar gebeuren - In vrijheid gevangen

In vrijheid gevangen

't Zal je maar gebeuren

30-9-2008

| 1585 x bekeken | 0 reacties
7
De Puttense moordzaak staat bekend als een van de grootste gerechtelijke dwalingen van de laatste jaren. Als de vermoorde Kristel Ambrosius 9 januari 1994 wordt gevonden, worden snel daarna Herman Dubois en zijn zwager Wilco Viets gearresteerd en veroordeeld tot tien jaar cel. Achteraf blijkt dat ze daar onschuldig hebben gezeten. De met trots gepresenteerde bekentenissen blijken achteraf niet te kloppen en met veel zogenaamd bewijsmateriaal is overduidelijk geknoeid. Veertien jaar later vertellen Herman, zijn vrouw Anja en hun kinderen hoe diep de misser van justitie er bij hen sociaal en emotioneel inhakte. Een schokkend verhaal over onrecht, machteloosheid en vrijheid. Ook Peter R. de Vries doet een boekje open over de werkwijze van justitie.

Deze uitzending van het programma 't Zal je maar gebeuren met de titel In vrijheid gevangen is uitgezonden op dinsdag 30 september door de EO. Te gast was Peter R. de Vries.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee